keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

CLOTHEMS NY - meidän vuodesta

 Moikka!

Tässä vähän juttua meidän yritysvuodestamme
Clothems NY on neljän ysiluokkalaisen ylläpitämä ja organisoima käsityöyritys, jonka toiminnalla pyrimme säästämään luontoa ja tarjoamaan kuluttajille ekologisemman vaihtoehdon. Liikeideamme perustuu kierrätysvaatteiden uusiokäyttöön, me vain lisäämme jotakin uutta niihin. Pienin ja hieman suuremminkin muutoksin teemme uutta vanhasta. Myös pienet käsityöt ja tilaustyöt onnistuvat meiltä mainiosti.

 Ajatus vaateyrityksen perustamiseen lähti siitä, kun mietimme mitä mahdollisella budjetilla voisi tehdä. Jokainen yrityksen jäsen sai sijoittaa yritykseen maksimissaan 40 euroa, joten aloittamiseen laitettavat kustannukset piti olla mahdollisimman pienet. Meillä ei oikeastaan mennyt alussa edes rahaa paljon yhtään, koska saimme vaatteita lähinnä lahjoituksina ja siinä samalla pääsi myös tyhjentämään omaa vaatekaappia.

 Aloittaminen oli helppoa, koska saimme mahdollisuuden käyttää jonkin verran koulun käsityöluokkaa ja kangasvarasto toimi "liiketilanamme". Oikeastaan kaikki oli sopivasti valmiina, totta kai jonkin verran materiaaleihin joutui sijoittamaan. Tekemiseen ja suunnitteluun meni alussa aikaa todella paljon, koska tuotteita oli saatava edes jonkin verran valmiiksi. Ensimmäinen tilaustyö tuli todella nopeasti, paljon lastenvaatteita tuunattavaksi.

 Ensimmäisen kerran yrityksemme oli näytillä koulun joulumyyjäisissä. Elisa ja Salla olivat pöydän takana myyjäisissä. Mielestämme asiakkaita ja kiinnostusta yrityksestämme riitti, mutta päätuotteisiimme ei oikeastaan tullut niinkään keskityttyä. Tuotto koostui lähinnä arpajaislippujen hinnoista, ja saimmekin arvoilla kerättyä ihan mukavan summan. Kokonaisuudessaan joulumyyjäiset olivat hyvä ensiesiintyminen yrityksellemme.


 Joulun yli yrityksemme eleli melko hiljaisesti, kuitenkin mielessä pyöri tulevat yritysmessut. Yritysmessuille olimme valmistautuneet suhteellisen hyvin, tuotteita oli valmiina ihan kiitettävä määrä ja valmistelimme messuja varten taas arpajaiset. Messuvieraille yritystämme markkinoi tällä kertaa Hanna ja Milja. Myös oheistuotteita oli enemmän mm. matonkudekorit sekä villasukat. Vieraille tarjosimme perinteisten messukarkkejen lisäksi terveellistä koivun mahlaa, johonka ihmiset suhtautuivat melko vaihtelevasti.



 Yritysvuosi on ollut antoisa vaikkei väärinkäsityksiltä ja erimielisyyksiltä vältytty. Olemme varmasti jokainen oppineet tästä vuodesta jotakin, joku yrittäjyydestä ja joku käsitöistä. Kaikinpuolin olemme olleet tyytyväisiä, vaikka totta kai aina on myös todettava että töitä olisi voinut tehdä enemmänkin. Olemme kuitenkin runsaan koulutyön ohella yrittäneet parhaamme! Eikä lukuvuosi ole edes ohi, joten aikaa on vielä markkinoida, tehdä vaatteita sekä paperitöitä.

Salla, Elisa, Milja ja Hanna









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti